#achterdeschermen

Daar gebeurt het!

Uitdaging

Hoe zorgen we dat Jumbo dé plek wordt waar jongeren willen werken?

Inzicht

Een (bij)baan is meer dan werk: het is een sociale ontmoetingsplaats. Een plek waar je je thuis voelt en werkt met leeftijdsgenoten. En bij Jumbo staat werkplezier voorop. De mensen waarmee je werkt zijn dan ook meer dan je collega’s. Het is een vriendengroep.

Idee

‘Jumbo, daar gebeurt het’ is het thema voor medewerkers. Een thema dat nieuwsgierig maakt, want wat gebeurt er dan? Tijd om daar antwoord op te geven. Op een manier die Jumbo past: authentiek en eerlijk. Want de bijbanenmarkt is bij uitstek een ambassadeursmarkt. Vaak wordt er via-via een bijbaan gevonden en zijn jongeren heel eerlijk over hoe het écht is om ergens te werken. Wie kan er dus overtuigender laten zien hoe leuk werken bij Jumbo is, dan de medewerkers zelf?!

Campagne

We nemen de doelgroep mee in alles wat er bij Jumbo #achterdeschermen gebeurt. Authentieker en eerlijker kan het niet, avontuurlijker ook niet. Helemaal als de campagne wordt geproduceerd door de Jumbo medewerkers zelf.

De films die geschoten zijn door de medewerkers worden verspreid op verschillende online kanalen waar de doelgroep dagelijks tijd doorbrengt: Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, Spotify en websites zoals Scholieren.com. We bereiken de doelgroep tevens offline op scholen, de straat en in trams en bussen. Maar ook in de winkels is de campagne terug te zien; naast #achterdeschermen stickers op de klapdeuren naar het magazijn, bereiken we jongeren via hun favoriete middagsnack: het frikandellenbroodje. Solliciteren was vervolgens een eitje: met een chatbot werden sollicitanten soepel door het sollicitatieproces geleid.

Resultaat

Met de campagne hebben we bijna 20 miljoen kandidaten weten te bereiken (met dubbeling weliswaar). Hierdoor ontving Jumbo meer dan 27.000 sollicitaties (stijging van 10%) wat leidde tot een stijging van bijna 23% nieuwe Jumbo medewerkers die nu kunnen ervaren wat er #achterdeschermen gebeurt.