Button Text
Onze aanpak

Full service creativity

Fama Volat is onafhankelijk en onbevangen. We benaderen ons werk met deze filosofie in het achterhoofd. Door het combineren van sociale psychologie, gedragswetenschap en creativiteit, creëren we spraakmakende oplossingen.
Met een uitgesproken aanpak in communicatie, media en PR geven we het werk vleugels. Nu en in de toekomst.

Wij zitten bewust verspreid door het hele land. Altijd dichtbij klanten, talent en kennis, met direct toegang tot ons hele netwerk van specialisten.

Waar zijn wij goed in?
Brand strategy

Branding geeft merken kracht om impact te maken. Om boven het maaiveld uit te komen. Wij combineren sociale psychologie met creativiteit voor het ontwikkelen van merken met een uitgesproken persoonlijkheid.

0
1
0
1
Behaviour

Aan de hand van slimme interventies (mobiliteit, afval en verduurzaming) weten we gedrag te sturen en massa in beweging te brengen. Creativiteit en effectiviteit gaan hand-in-hand bij het inzetten van onderzoek en beïnvloedingstechniek.

0
2
0
2
Campaign

Dat ene spraakmakende verhaal, dat je nooit meer vergeet. Wij ontwikkelen merk-, product-, gedrags- en wervingscampagnes met dat doel. Campagnes die het publiek raken en impact maken.

0
3
0
3
Activation

Creativiteit die blijft hangen én scoren. Wij kijken naar de creatieve potentie van jouw boodschap en activeren het direct op een spraakmakende manier binnen de doelgroep.

0
4
0
4
Media & PR

Een goed verhaal laten vliegen. Dat vereist slimme timing, messaging en media inzet. Wij weten hoe de beste mix van earned, paid en collabs in elkaar zit. Om recht te doen aan het creatieve idee, en de aandacht en invloed te vinden die je zoekt.

0
5
0
5

Wanneer we creativiteit & wetenschap combineren

Spraakmakend werk komt niet vanzelf. Daar hebben wij onze eigen 'regels' en methoden voor.

Buzz Canvas

01

Onze eigen ontwikkelde methodiek die in ieder verhaal het unieke naar boven haalt. Het Buzz Canvas bevat een aantal basics, zoals: Wie beïnvloedt de doelgroep? En wat is het inzicht dat je echt voelt?

Daar leggen wij vervolgens verschillende beïnvloedingstechnieken en plakfactoren overheen.

Dit zijn redelijk simpele kreten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat als die in een idee zitten, dat het idee dan letterlijk beter blijft plakken.
Elk los ingrediënt is geen rocket science, maar de juiste optelsom ervan maakt dat we met grotere zekerheid kunnen zeggen dat we een spraakmakend verhaal creëren.

Motus

02

Psycholoog Carl Gustav Jung gebruikte archetypes om alle persoonlijkheden van de mens te structureren.  Een duidelijke persoonlijkheid is ook toe te kennen aan een merk. In communicatie gebruiken we deze om merken te positioneren en herkenbaar gedrag te creëren.

Maar welke persoonlijkheid past bij jouw merk? Hoe ziet de consument jou nu al? Om daar achter te komen hebben we in samenwerking met strategen, creatieven en de Radboud Universiteit, op basis van de theorie van Jung, Motus ontwikkelt. Een tool waarmee de merkpersoonlijkheid onder de doelgroep kan worden gemeten. Klinkt moeilijk, werkt simpel.

Smoketest

03

Enthousiast worden over je eigen werk is menselijk, maar niet altijd representatief. Daarom hebben wij de smoketest ontwikkeld. Een laagdrempelige (en niet zo'n dure) manier om dat briljante inzicht, die pakkende strategie of het ultieme creatieve idee gewoon bij echte mensen voor te leggen.

Met een smoketest kan je werk valideren, verrijken en/of verbeteren op basis van live inzichten uit de doelgroep. In een korte en efficiënte sprint van 10 dagen en een N=100 gaan we van vraag naar een overzichtelijke factsheet. Relevante input van een onafhankelijke doelgroep of fans om snel verder te bouwen.

10-20-70 regel

04

Hoe geef je spraakmakend werk vleugels? Dan moet je ook anders naar media en comms planning kijken. De 10-20-70 regel zorgt ervoor dat alle betrokken partijen zich niet blindstaren op bereik of performance media, maar oog houden op meer creatieve en verrassende manieren om de doelgroep te bereiken. Zo blijf je met elkaar innoveren zonder impact in te leveren.

Je zou de regel grofweg als volgt kunnen omschrijven:

  • 10% steken wij in experimentele media/innovatie: Verrassende plekken en media waar je nog niet kunt adverteren of opvallende innovaties.
  • 20% richten wij op vernieuwende media: waar de doelgroep zich bevindt, maar waarvan bewijs of ervaring van effectiviteit voor het merk nog ontbreekt.
  • 70% bewezen media: Media waarvan wij zeker weten dat het zorgt voor impact binnen de doelgroep. De classics als TV, radio, out-of-home, social etc.

Sharing is caring

Boek een spreker of beluister één van onze podcasts.

Fama Foundation

De Fama Foundation ondersteunt goede doelen en zet zich in voor een betere wereld via vijf pijlers: tijd, social return, hackathon nights, specialisten en profit share. Ons team biedt spraakmakende marketing en communicatieondersteuning aan Nederlandse NGO's, versterkt door de expertise van ons netwerk.