Button Text
SAN Award

Merk-waardig

Stichting Kledingbank Eindhoven

De nieuwste Nike Air Max aan je voeten of een fijne Levi’s broek: de kleding die je draagt is onderdeel van wie je bent. Draag jij de ‘juiste’ kleren niet, dan hoor je er niet bij. Helaas is het dragen van dure (merk)kleding een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven.

Er zijn genoeg Nederlanders die niet eens geld hebben voor een warme winterjas. De kloof tussen arm en rijk is hierdoor soms pijnlijk zichtbaar. Om aandacht te vragen voor deze armoedeproblematiek en nieuwe donateurs te werven, lanceerden wij samen met Stichting Kledingbank Eindhoven een eigen kledinglijn. De collectie bestond uit een serie T-shirts met opmerkelijke statements. De onderliggende boodschap: iedere Eindhovenaar is merk-waardig.

€1.2m
PR Value
1.8m
Bereik
Uitverkocht
Binnen twee dagen
Play icon
Play icon
Play icon
Play Video
Close icon
Close icon
Close icon

Merkwaardig en ‘n tikkie stout

Bekende Eindhovenaren zoals Theo Maassen en Björn van der Doelen vormden het boegbeeld van de campagne. Online zetten Eindhovense influencers zich in om de boodschap te verspreiden. Geheel belangeloos stonden zij model in de socialmediacampagne. De merk-waardige T-shirts waren verkrijgbaar in de webshop van de Kledingbank Eindhoven. Alle opbrengsten werden omgezet in een donatie die volledig ten goede kwam aan de stichting.
Met de opvallende actie deed de Kledingbank een beroep op de kenmerkende saamhorigheid van Eindhoven. Niet alleen met een donatie, maar ook door een opmerkelijk fashion statement uit te dragen. Daar werd dan ook massaal gehoor aan gegeven, waardoor de T-shirts al binnen twee dagen volledig waren uitverkocht. Met de donaties die dit opbracht kan de Kledingbank haar goede werk verder uitbreiden.
No items found.
Theo Maassen
Caberatier
“Wij zeggen maar altijd zo: ‘Het enige goeie dat er uit Amsterdam komt, is de trein naar Eindhoven.’”
No items found.
Bonduelle
Rebrand to playful purpose
Brand strategy
Campaign
Media & PR
Bavaria
WK - Hele gekke tijden
Campaign
Activation
Gemeente Eindhoven
Parkhuisje #3
Behaviour
Activation
Nudge vh jaar